fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBijelo Polje lider sjeverne regije

Bijelo Polje lider sjeverne regije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povoljan tranzitni položaj, potpuna valorizacija Bjelasice i Đalovića pećine i projekti od državnog značaja iz oblasti stočarstva, poljoprivrede i drvoprerade, predstavljaju snažne oslonce crnogorske privrede i Bijelo Polje čine jednim od lidera sjeverne regije, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

„Otvorenost i spremnost grada da razvija projekte i saradnju sa međunarodnim organizacijama i stranim investitorima, poštujući i promovišući evropske standarde i vrijednosti, dobar su pravac koji će dodatno da osnaži i podrži Vlada“, naveo je Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, čestitao građanima i rukovodstvu Dan Opštine Bijelo Polje.

„Zbog izuzetnog položaja i nesagledivih prirodnih bogatstava, cijeli bjelopoljski kraj možda nikada u svojoj istoriji nije duže živio u blagodatima slobode i mira. Ove dvije neprocjenjive vrijednosti, mukotrpno stečene, ljubomorno čuvaju građani svih vjera i nacija, svjesni da bez njih nema ni kulturnog niti privrednog napretka i blagostanja“, rekao je Krivokapić.

Kako je poručio, borba protiv politikanstva, klijentelizma, nepotizma i svih vrsta korupcije, te promocija kompetentnosti, tolerancije, dijaloga, dobrosusjedstva i zajedništva u reformskim procesima od opšteg intersa, jedina su perspektiva Bijelog Polja i Crne Gore.

„Već u ovoj godini građani će osjetiti boljitak za koji su se nesebično zalagali i za koji se svakodnevno bore. Vrijedne Bjelopoljke i Bjelopoljci imaće razloga da svoju sudbinu u potpunosti vežu za svoj rodni kraj, koji sa ponosom čuva sjećanje na Avda Međedovića, Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića, Miodraga Bulatovića, čija djela su značajan, originalni dio svjetske kulturne baštine. Njihova zaostavština, najbolji je dokaz i podstrek da Bijelo Polje može još evropskije, snažnije, još progresivnije i bolje”, navodi se u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije