fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBeneficije za turizam od ulaska Crne Gore u NATO

Beneficije za turizam od ulaska Crne Gore u NATO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je, ulaskom u NATO, dobila dosta beneficija u sektoru turizma, počevši od diverzifikacije turističkog tržišta, pa do povećanja broja turista, ocijenio je profesor na Fakultetu za kulturu i turizam UDG-a, Miško Rađenović.

Rađenović, koji je i predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije (NTO), kazao je da prošlo sedam godina od kada je Crna Gora postala članica NATO-a.

“Ulaskom u NATO Crna Gora je od turizma, kao najveće privredne grane, dobila više beneficija. Jedna od njih je ono što smo mi, kao zaposleni u turizmu, prilično puta i do tada sugerisali, a to je da se Crna Gora ne može osloniti samo na tržišta koja su u tom periodu bila većinska, a to je tržište regiona i nekih istočnih zemalja”, rekao je Rađenović agenciji Mina-business.

Kako je objasnio, ulaskom u NATO stvari su se promijenile u smislu povećanja broja turista, pogotovo iz četiri najveće zemlje NATO-a, a to su Njemačka, Velika Britanija, Austrija i Francuska.

Rađenović je napomenuo da je došlo i do povećanja broja turista sa teritorije Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Drugi benefit, pored diverzifikacije turističkog tržišta, je i povećanje broja turista, koji iz godine u godinu raste, ne računajući 2020. i 2021, kada smo imali u cijelom svijetu posljedice pandemije i vrlo teško je bilo odlučiti se za turiste sa pomenutih tržišta da negdje putuju”, kazao je Rađenović.

On smatra da je jedan od presudnih faktora u toj odluci bio i faktor bezbjednosti, koju je Crna Gora svojim članstvom u NATO dobila.

“Mislim da će se taj trend sigurno nastaviti u budućnosti i Crna Gora će, prema najavama za ovu godinu, već imati sa svih tih tržišta jedno veoma značajno povećanje”, zaključio je Rađenović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije