fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAman traži čvrste garancije Vlade

Aman traži čvrste garancije Vlade

Budva, (MINA-BUSINESS) – Hotelski operater Aman i zakupac Adriatic properties spremni su da ove sezone otvore grad-hotel Sveti Stefan i vilu Miločer, ali od Vlade traže čvrste garancije da će biti ispoštovno nekoliko ključnih uslova kako bi bio omogućen rad elitnog kompleksa.

U odgovoru premijeru Zdravku Krivokapiću, zakupac elitnog ljetovališta insistira na garancijama za konkretne probleme s kojima se Aman i Adriatic properties suočavaju posljednjih mjeseci, umjesto “nejasnih i neodređenih obećanja koja se daju, a zatim demantuju novim upadima i medijskim nastupima vladajućih zvaničnika”, pišu Vijesti.

Oni traže garancije od odgovornih strana – vladinih preduzeća Sveti Stefan hotela i HTO Miločer, kao i Ministarstva ekonomskog razvoja, kao garanta ugovora o zakupu hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, a ne samo od premijera, koji nije ugovorna strana.

Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posjed hotelskog rizorta, kao i da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana.

On je kazao da je Vlada otvorena za dijalog o svim ključnim problemima kako bi bili riješeni.

Na stolu je nekoliko uslova koji su prije dva mjeseca predstavljeni Ministarstvui ekonomskog razvoja, te se od Krivokapića i Vlade očekuje da ispune ono za šta se deklarativno zalažu.

Od Vlade se tražlo da omogući Amanu ekskluzivnost za Kraljičinu plažu, Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu, odnosno da na njima borave gosti hotela, što je predviđeno ugovorom o višedecenijskom zakupu hotelskog kompleksa, kako je bilo i prethodnih deceniju i po.

Jedan od ključnih uslova je i da ekskluzivni status ima Kraljičina plaža i staza koja vodi ka spa-centru, odnosno da taj prostor, kao i do ovog ljeta, mogu da koriste samo gosti hotelskog kompleksa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije