fbpx
NaslovnicaGlavna vijestToMontenegro nosilac sertifikata vazdušnog operatera

ToMontenegro nosilac sertifikata vazdušnog operatera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – ToMontenegro je postao nosilac sertifikata vazdušnog operatera (AOC), potvrđeno je iz nacionalne avio-kompanije.

“Dobijanje ovog sertifikata predstavlja veoma zahtjevan i kompleksan proces koji vodi Agencija za civilno vazduhoplovstvo, čime se utvrđuju prava i obaveze avio-kompanije, kao i obim operacija koje može da obavlja“, navodi se u saopštenju.

ToMontenegro se, kako su kazali, završetkom tog obimnog i detaljnog procesa osposobljava i sertifikuje za obavljanje redovnog i povremenog vazdušnog prevoza putnika i robe.

„Dobijanjem AOC-a kompanija je pokazala da zadovoljava sve uslove po pitanju opreme, stručne osposobljenosti zaposlenog osoblja, organizacione strukture, odobrenih operativnih priručnika, kao i brojne druge uslove, kojima se obezbjeđuje sigurno i bezbjedno izvođenje vazdušnih operacija koje namjerava da obavlja“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor kompanije, Predrag Todorović, ocijenio je da dobijanje AOC-a predstavlja veliki korak za avijaciju u Crnoj Gori.

„Zajedno sa timom smo radili danonoćno kako bi ostvarili ovaj rezultat. Nastavljamo vrijedno ka zajedničkom cilju, a to je da nacionalna avio-kompanija bude što prije operativna i spremna da odgovori potrebama turizma za predstojeću sezonu“, rekao je Todorović.

Kompanija, kako su kazali njeni predstavnici, nastavlja sa vrijednim radom na planiranom putu da bude operativna prije ljeta.

Najčitanije