fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSDT da ispita slučaj tri odbornika DPS-a u Kotoru

SDT da ispita slučaj tri odbornika DPS-a u Kotoru


Podgorica, (MINA) – Kotorski Odbor Demokratske partija socijalista (DPS) isključio je iz članstva u toj stranci tri odbornika koja su omogućila kvorum za održavanje sjednice lokalnog parlamenta i apelovao na Specijalno državno tužilaštvo, da istraže taj, kako su naveli, brutalni primjer političke korupcije.

Odbornici Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković, prisustvom na sjednici Skupštine opštine Kotor dali su kvorum lokalnoj vlasti koju čini koalicija Demokrate, “Za budućnost Kotora” i URA, da održe dvije sjednice.

Iz kotorskog DPS-a kazali su da su Ognjanović, Ljutić i Donković isključeni iz stranke jer su prisustvom na sjednici lokalnog parlamenta i glasanjem djelovali mimo stava te partije sa čije liste su izabrani.

Navodi se da su tri odbornika time prekršili odredbe Statuta stranke, na osnovu čega je Opštinski odbor donio odluku o njihovom isključenju iz partije.

“Iako su preletači Ognjanović i Ljutić u medijima ranije naveli da su napustili partiju, to do sinoć nije bilo tačno, već je tek sinoćnjom odlukom prestalo njihovo članstvo”, naveli su iz DPS-a.

Oni su kazali da od tri odbornika, koji su zloupotrijebili podršku i povjerenje stranke, stranačkih kolega i birača očekuju da vrate mandate DPS-u, jer će u suprotnom svjesno oteti više od 1,2 hiljade glasova koje su građani dali listi te partije.

“Oslobođen od izdajica i lažnih prijatelja, kotorski DPS kao najjača partija u gradu nastavlja istim putem, bez trulih kompromisa i sa još većom energijom za realizaciju svojih programskih načela potpuno jasno i otvoreno predstavljenih građanima”, navodi se u saopštenju.

Iz kotorskog DPS-a apelovali su na Specijalno državno tužilaštvo, da istraže ovaj, kako su naveli, brutalni primjer političke korupcije.

“I procesuira sve aktere neprihvatljivog poduhvata zloupotrebe funkcije odbornika osmišljene u bezbjednosnim brlozima odlazeće garniture”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije