fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRealizovaće neophodne reforme za ulazak Crne Gore u EU

Realizovaće neophodne reforme za ulazak Crne Gore u EU

Podgorica, (MINA) – Nova demokratska vlast realizovaće sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji (EU).

To je poručeno na sastanku lidera koalicija, koje će konstituisati buduću vladu, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića,

Iz Demokratske Crne Gore saopšteno je da su Krivokapić, Bečić i Abazović veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

Kako se navodi, prvi princip koji je usaglašen je da će nova, demokratska vlast odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

„Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila EU“, kaže se u saopštenju.

Bečić, Krivokapaić i Abazović usaglasili su se da će nova vlast u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primjeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih „diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti“.

Oni su naveli da će nova, demokratska vlast biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti, bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu, ili bilo koju drugu osobenost.

„Osim toga, Bečić, Abazović i Krivokapić pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije