fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPrihodovali dva miliona EUR i prevezli oko 40 hiljada putnika

Prihodovali dva miliona EUR i prevezli oko 40 hiljada putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova nacionalna avio-kompanija Air Montenegro za dva mjeseca obavljanja komercijalnih operacija, ostvarila je prihod od preko dva miliona EUR i prevezla oko 40 hiljada putnika, uz 90 odsto na vrijeme obavljenih svih letova, saopštio je izvršni direktor Predrag Todorović.

On je Vijestima kazao da je posebno interesantan podatak da je Air Montenegro na svojim letovima imao prosječnu popunjenost putničke kabine (load factor) od preko 70 odsto, što je bolje od aktuelnog generalnog prosjeka u evropskoj avio-industriji.

”Dva mjeseca izuzetno uspješnih operacija. Prevezeno je gotovo 40 hiljada putnika što je impresivan rezultat za sami početak. Tačnost naših letova je bila preko 90 odsto, što pokazuje da je i operativno i komercijalno kompanija imala odličan početak”, rekao je Todorović.

On je naveo da su u redovnom saobraćaju letjeli iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, takođe ka Frankfurtu, Istanbulu, Banjaluci i Ljubljani.

“Trend koji smo imali tokom prva dva mjeseca je da je sa svih destinacija ka Crnoj Gori popunjenost kabine bila na preko 90 odsto, što je jako impresivan podatak, kako za nas kao kompaniju, tako i za Crnu Goru kao destinaciju. Tržište Rusije je ostalo zatvoreno za direktne letove, tako da nijesmo imali mogućnosti da letimo ka Rusiji. Mi to tržište, kao i situaciju sa svim ostalim tržištima detaljno pratimo i reagujemo u skladu sa aktuelnom situacijom”, kazao je Todorović.

On je rekao da je load factor (popunjenost kabine) na nivou kompletne mreže bio preko 70 odsto što je odličan rezultat, bolji od prosjeka u čitavoj avio-industriji.

“Ponavljam, load factor sa destinacija ka Crnoj Gori je bio preko 90 odsto u prosjeku. To znači da je veliki broj naših letova bio u potpunosti popunjen. Period od kada smo započeli našu prodaju do prvih letova je bio jako kratak, ali smo uspjeli da ostvarimo rezultat koji je daleko bolji od industrijskog prosjeka trenutno u Evropi, što je odličan start”, rekao je Todorović.

To, kako je dodao, pokazuje da je njihov komercijalni sektor napravio pravi odabir destinacija i veoma efikasnu mrežu letova u odnosu na našu trenutnu flotu i tražnju na tržištu.

“Dodao bih da smo odradili preko 20 čarter letova iz Jerevana, gdje smo praktično na svakom letu dovodili pun avion jermenskih turista u Crnu Goru tokom cijelog ljeta”, naveo je Todorović.

Linija za Beograd je najznačajnija za AM i svakako je jedna od najprometnijih u ovom dijelu Evrope. Ipak, kako piše list, činjenica je da AM zbog značajno manjeg kapaciteta sa kojim raspolaže, teško da može konkurisati Air Serbia na ovoj relaciji.

Todorović je na pitanje da li bi, u uspostavljanje ravnoteže u ponudi kapaciteta ta dva prevoznika na toj liniji trebalo da se administrativnim putem uključe nadležni državni organi, odgovorio da misli da Crna Gora kao destinacija može da bude zadovoljna ukupnim brojem letova koji je bio u ponudi ovog ljeta između Beograda i Crne Gore.

“Najvažnije je da država i svi građani imaju dobru povezanost na ključnim linijama. Naša ponuda na ovoj ruti je bila na maksimumu naših trenutnih raspoloživih kapaciteta čime smo umnogome doprinijeli bržoj i boljoj povezanosti”, dodao je Todorović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije