fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicajac teško povrijeđen dok je sprovodio osumnjičenog

Policajac teško povrijeđen dok je sprovodio osumnjičenog

Podgorica, (MINA) – Službenik hercegnovske policije Balša Vemić teško je povrijeđen kada je iz zgrade tužilaštva sprovodio uhapšenog, koji je pokušao da pobjegne.

Iz Uprave policije su kazali da je hercegnovska policija u ponedjeljak, postupajući po prijavi, uhapsila ruskog državljanina V.R, koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

“On je u alkoholisanom stanju svojoj majci upućivao prijeteće riječi, pri tom držeći šarafciger u ruci. Prilikom lišenja slobode kod V.R. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 g/kg”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su utorak policijski službenici sproveli V.R. državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje zbog pomenutog krivičnog djela.

“V.R. je, prilikom sprovođenja iz zgrade tužilaštva do motornog vozila, pokušao da se udalji sa lica mjesta, kojom prilikom je fizički napao Vemića”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je Vemiću, prilikom pada sa potpornog zida, naprsnuo kuk i kičmeni stub i da je hospitalizovan u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković” u Risni.

Oni su kazali da je osumnjičeni prilikom pada povrijedio skočni zglob, i da mu je ukazana ljekarska pomoć.

Kako su istakli, V.R. je i u službenim prostorijama, nakon hapšenja, fizički napao dva policijska službenika i počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iz policije su kazali da ovo nije prvi, niti jedini slučaj gdje policijski službenici radeći časno i profesionalno svoj posao doživljavaju, ne samo neprijatnosti, već se događa da budu napadnuti, povrijeđeni.

Kako su rekli, zabilježeni su i slučajevi gdje su policijski službenici gubili živote na dužnosti.

“Pripadnici Uprave policije, radeći svoj posao, prvenstveno da bi sačuvali bezbjednost građana i njihove živote, se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima i rizikuju svoje živote, te je tako u ovom slučaju službenik Vemić zadobio teške povrede koje će mu ostaviti trajne zdravstvene posledice”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...