fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPodrška preduzećima u unapređenju inovativnosti i digitalizacije

Podrška preduzećima u unapređenju inovativnosti i digitalizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije će, prema riječima njegovih predstavnika, nastaviti i u narednom periodu da pruža podršku preduzećima u unapređenju njihove inovativnosti i digitalizacije, kako bi pospješili poslovanje.

Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu, Radosav Babić, kazao je da je taj Vladin resor u prethodnom periodu, kroz Program za unapređenje konkurentnosti privrede, odnosno programsku liniju za unapređenje inovativnosti i digitalizacije, podržao ne mali broj preduzeća.

“Ta preduzeća su kroz određene aktivnosti pospješila stepen i nivo digitalizacije i inovativnosti. To je nešto što ćemo nastaviti i u narednom periodu. Vjerujemo da je period koji je iza nas pokazao da je dodatno ulaganje u inovativnost i digitalizaciju, kako privatnog tako i javnog sektora, pokazao svoju važnost i značaj“, rekao je Babić agenciji Mina-business.

On je kao primjer naveo uspješnu implementaciju drugog ekonomskog paketa koji je Vlada obezbijedila za privrednike, gdje je Ministarstvo kroz jedno inovativno-aplikativno rješenje uspješno obradilo ne tako mali broj aplikacija za veoma kratak vremenski period.

„Naime, već u toku prvog mjeseca implementacije ovog programa uspjeli smo da obradimo preko 15 hiljada zahtjeva i da platu kroz direktnu subvencije države primi preko 60 hiljada zaposlenih u Crnoj Gori“, precizirao je Babić.

Takav proces se, kako je dodao, uspješno nastavlja i tokom drugog mjeseca implementacije drugog paketa.

„Vjerujemo da je to samo jedan od brojnih i uspješnih primjera koje implementiraju Vlada, druga ministarstva i državna preduzeća“, saopštio je Babić.

Ministarstvo će se, kako je najavio, i u narednom periodu truditi da digitalizuje svoje procese i pomogne aplikantima da na jedan krajnje uspješan način i bez ijednog jedinog papira, služeći se digitalnim sertifikatom, uspješno apliciraju za ono što im pripada.

„Sa druge strane, nastavićemo da pružamo podršku predstavnicima privatnog sektora kako bi kroz unapređenje digitalizacije ujedno pospješili i svoje poslovanje“, zaključio je Babić.

Najčitanije