fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKonatar: Na prvoj sjednici o predlogu o izboru predsjednika Skupštine

Konatar: Na prvoj sjednici o predlogu o izboru predsjednika Skupštine

Podgorica, (MINA) – Poslanik koalicije Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da postoji saglasnost da se predlog za izbor predsjednika Skupštine nađe na prvoj narednoj sjednici parlamenta.

On je novinarima, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, rekao da postoji saglasnost da se na toj sjednici raspravlja i o zakonu o lokalnoj samoupravi.

Konatar je naveo da je jedna od razlika bio termin sjednice.

“Naš stav je da sjednica Skupštine treba da bude održana 1. marta i da na njoj rješavamo otvorena pitanja, jer Crna Gora nema vremena”, rekao je Konatar.

Kako je naveo, vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić kazao je da neće činiti opstrukcije.

“Poznajući ga, ne očekujem da će praviti opstrukcije”, kazao je Konatar i dodao da je u svakom slučaju odluka na Bulajiću.

Prema riječima Konatara, Bulajić je jasno stavio do znanja da nema namjeru da bude neko ko će blokirati, ili opstruirati rad Skupštine.

Upitan kada će se znati ko je mandatar za sastav nove vlade, Konatar je kazao da se nada da će to biti do kraja ove, ili u prvoj polovini naredne sedmice.

Na pitanje da li se može očekivati sastanak potpisnika Memoranduma, on je odgovorio da je danas sastanak Predsjedništva Socijalističke narodne partije, i da to zavisi od njihove dinamike.

“Manjinska vlada je u fazi usaglašavanja, sada smo u fazi razgovora o strukturi i sastavu. Razgovori idu u dobrom pravcu”, naveo je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije