fbpx
NaslovnicaGlavna vijestErdogan dolazi u Crnu Goru u subotu

Erdogan dolazi u Crnu Goru u subotu

Podgorica, (MINA) – Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan posjetiće Crnu Goru u subotu.

To je saopšteno tokom bileteralnog susreta dvojice ministara vanjskih poslova Crne Gore i Turske Đorđa Radulovića i Mevluta Čavušoglua.

Radulović je tokom posjete Kijevu, gdje boravi na poziv ukrajinskog šefa diplomatije Dmitra Kulebe, imao bilateralni susret sa Čavušogluom.

U saopštenju se navodi da je Radulović uputio saučešće povodom poplava i požara koji su zadesili Tursku.

„Šefovi diplomatija su istakli zadovoljstvo kontinuitetom političkog dijaloga na visokom i radnom nivou, što je potvrđeno tokom posjete ministra Radulovića Antaliji i učešća na SEECP sastanku i Antalijskom forumu“, kaže se u saopštenju.

Tokom razgovora, kako su kazali iz MVP, posebno je ukazano na istorijski značaj predstojeće posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori 28. avgusta, kao i važnost planirane posjete predsjednika turskog parlamenta.

Iz MVP je saopšteno da su Radulović i Čavušoglu razgovarali o daljem unapređenju odnosa u oblasti ekonomije i privlačenja investicija, kao i o aktuelnim globalnim pitanjima, sa fokusom na situaciju u Avganistanu.

„Potvrđujući odlične odnose između dvije države, Čavušoglu je iskazao spremnost da posjeti Crnu Goru u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Bajer i Atalanta u finalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i Atalante igraće u finalu Lige Evrope. Bajer...