fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Rastući potencijal zimskih sportova u Crnoj Gori

Đukanović: Rastući potencijal zimskih sportova u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Činjenica da će troje sportista predstavljati Crnu Goru na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu govori u prilog rastućem potencijalu zimskih sportova u državi, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je, na ispraćaju Olimpijskog tima Crne Gore, podsjetio da su crnogorski olimpijci upravo u Pekingu imali prvi samostalni nastup nakon obnove nezavisnosti, na ljetnjim igrama 2008. godine.

Kako su kazali iz Službe za informisanje predsjednika, on je sportistima Jeleni Vujičić, Eldaru Salihoviću i Aleksandru Grboviću, kao i stručnom timu koji će činiti Olimpijsku delegaciju, poželio što bolji rezultat na Igrama, dodajući da samo učešće predstavlja veliki uspjeh.

“O rastućem potencijalu zimskih sportova u Crnoj Gori, govori i činjenica da smo od Vankuvera, gdje smo imali jednog predstavnika, preko Sočija sa dva, igara u Pjongčangu, i sada u Pekingu, predstavljeni sa troje sportista i to u kategorijama slalom i veleslalom i kros-kantri”, rekao je Đukanović.

On je kazao da su Olimpijske igre i olimpijska medalja san svakoga sportiste, kao i da je jedini način da se taj san ostvari čelična volja na treninzima, hladna glava i vatreno srce na borilištima.

“Ali možda je ljubav prema domovini glavni pokretač za uspjeh. Učešće na Olimpijskim igrama je vaše lično postignuće koje istovremeno postaje dio sportske nacionalne i svjetske istorije”, rekao je Đukanović.

On je kazao da je Crna Gora ovih dana svjedočila kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i vidljivosti svoje zemlje, što je i najveća satisfakcija na takvim takmičenjima.

“Jelena je bila prva Crnogorka koja je sa ponosom nosila našu zastavu prije četiri godine u Pjongčangu”, rekao je Đukanović.

On je poručio da zastavu danas sa posebnim zadovoljstvom predaje Salihoviću sa uvjerenjem da, kako je kazao, ide u najbolje ruke.

“Isto tako, siguran sam da bi svako od vas bio njen dostojan nosilac na otvaranju Olimpijskih igara i da ćete se za nju boriti dajući na svakom polju svoj maksimum”, rekao je Đukanović.

Đukanović je simbolično uručio crnogorsku zastavu Eldaru Salihoviću, koji će je nositi na Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pekingu.

“Izuzetno mi je drago i velika je čast što ću i na ovaj način predstavljati svoju zemlju u svijetu, na najvećoj smotri zimskih sportova. Ovo su moje druge Zimske olimpijske igre, tako da već imam za mene jako značajno iskustvo sa prethodnih i vjerujem da ću na ovim Igrama ostvariti bolji rezultat”, kazao je Salihović.

Salihović i Vujičić takmičiće se u slalomu i veleslalomu, dok će Grbović nastupiti u tri cross-country discipline.

Crnogorski sportisti i članovi sportske delegacije na put kreću 1. februara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Istorijski bod Borca, Čelzi ubjedjiv protiv Genta

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borca igrali su večeras u Banja Luci sa atinskim Panatinaikosom...