fbpx
NaslovnicaCrna GoraBulajić: Interesovanje stranih diplomata za komunikaciju sa DF-om naglo poraslo

Bulajić: Interesovanje stranih diplomata za komunikaciju sa DF-om naglo poraslo

Podgorica, (MINA) – Predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić rekao je da je interesovanje stranih diplomata za komunikaciju sa Demokratskim frontom (DF) naglo poraslo nakon njegovog odbijanja da, kako je kazao, prekrši Ustav i da zakaže sjednicu na kojoj bi se političkim inženjeringom prekrojila izborna volja.

Mediji su objavili da se Bulajić susreo sa ruskim obavještajcima u jednom lokalu u Danilovgradu.

Bulajić je kazao da je nakon odluke da sjednica Skupštine neće biti zakazana, bio svjestan da će postati meta propagande, neprimjerenih pritisaka i prljavog medijskog rata

Bulajić je rekao da je riječ o sjednici na kojoj je trebalo da se “verifikuje izdaja izborne pobjede od 30. avgusta 2020. godine, prekrajanje izborne volje naroda i klasičan politički inženjering”.

“Drugim riječima, ukoliko i ja ne izdam pobjedu i ne sprovedem plan koji je nastao ko zna u čijoj glavi, onda će da pokušaju da me, bestidnim udbaškim i medijskim konstrukcijama, primoraju da podnesem ostavku i da se tako do kraja sprovede naum o potpunom preuzimanju vlasti bez izbora i mimo Ustava i Poslovnika”, rekao je Bulajić.

On je naveo da zabrinjava činjenica da je nacionalna služba bezbjednosti i dalje ostala pod kontrolom poraženih snaga na izborima, da su i dalje potpuno operativne veze službe sa njihovim agitpropovskim punktovima.

“Nama iz DF-a, tokom godina, to stanje, da smo protivustavno i nezakonito, stalno pod opservacijom službi bezbjednosti, postalo je sasvim normalno”, kazao je Bulajić.

Bulajić je rekao da je nejasno, pa i nelogično, zbog čega se troše ti resursi, prisluškivanja, praćenja, izmišljanja, montiranja, stvaranje medijskih spinova.

“Kad je svakome jasno i očigledno da DF, i ja kao član njegovog Predsjedništva, svoje političke aktivnosti obavlja javno, u skladu sa Ustavom i zakonom”, dodao je on.

Bulajić je naveo da vjeruje da ne postoji nijedan lider bilo koje stranke ili partije u Crnoj Gori koji nije imao kontakte sa diplomatskim predstavnicima drugih država.

“I to je potpuno normalno. Kao potpredsjednik Nove srpske demorkatije, poslanik, sada vršilac dužnosti (v.d.) predsjednika Skupštine, prirodom posla kojim se trenutno bavim, imao sam i imam, niz susreta sa stranim diplomatama, jer je to, između ostalog i moja obaveza”, kazao je Bulajić.

On je rekao da je imao zadovoljstvo da razgovara sa predstavnicima država poput Grčke, Palestine, Turske, misije Evropske unije, Austrije, Slovenije i drugih, a među njima, i sa predstavnicima Ruske Federacije.

Prema riječima Bulajića, od svih tih susreta, jedino je privukao pažnju susret sa diplomatskim predstavnikom Ruske Federacije, usred bijela dana, u lokalu u kojem je bilo prisutno više desetina gostiju.

“Interesovanje stranih diplomata, i sa zapada i sa istoka, za komunikaciju sa DF-om naglo je poraslo nakon mog odbijanja da prekršim Ustav i da zakažem sjednicu na kojoj bi se političkim inženjeringom prekrojila izborna volja naroda”, kazao je Bulajić.

On je naveo da će već sjutra i preksjutra imati susrete sa troje zapadnih diplomatskih predstavnika.

“Da li će i ovi susreti pobuditi pažnju službi i njima podređenih medija i novinara? Naravno da neće”, rekao je Bulajić.

Prema njegovim riječima, sama činjenica da se v.d. predsjednika Skupštine, tajno prati i nezakonito i protivustavno observira i, kako je rekao, da je predmet nezapamćene medijske satanizacije njima podređenih medija i platformi, samo dodatno dokazuje da je Crna Gora “u mnogo dubljoj krizi nego što to mislimo”.

“To dokazuje i to da su službe bezbjednosti u rasulu i haosu, a da je odluka o nezakazivanju sjednice Skupštine Crne Gore, bila potpuno opravdana”, zaključio je Bulajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru