fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBespilotna letjelica pala u Zagreb

Bespilotna letjelica pala u Zagreb

Zagreb, (MINA) – Bespilotna letjelica vojnog tipa pala je u četvrtak oko 23 sata na zelenu površinu u Zagrebu, saopšteno je iz hrvatske Vlade.

Letjelica je pala nedaleko od studentskog doma “Stjepan Radić” u južnom dijelu Zagreba.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, nema povrijeđenih, a oštećeno je nekoliko automobila.

“Prema dosad prikupljenim podacima, ona je ušla u hrvatski vazdušni prostor iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h”, navodi se u saopštenju.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je da je razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koji ga je obavijestio da je letjelica ušla u mađarski vazdušni prostor iz smjera Rumunije.

“Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje, ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu”, rekao je Plenković.

On je naveo da nadležne službe obavljaju uviđaje.
“Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba”, kazao je Plenković.

On je najavio da će biti uloženi maksimalni napori da se utvrde razlozi dolaska i rušenja te letjelice u Zagrebu.

U saopštenju hrvatske Vlade navodi se da su sve nadležne službe uključene odmah po uočenju pada letjelice.

“U toku je kriminalističko istraživanje u saradnji kriminalističke i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-odbrambenog sistema preduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu saradnju, posebno sa NATO-om, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja”, naveli su iz hravtske Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije