fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBajden: Pobijediću uz jasnu većinu

Bajden: Pobijediću uz jasnu većinu

Vašington, (MINA) – Demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden kazao je da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova i da će pobijediti uz “jasnu većinu”.

“Još nemamo konačnu objavu pobjede, no brojke nam govore o jasnoj i uvjerljivoj priči”, rekao je Bajden, prenosi Al Jazeera Balkans.

On je istakao da ima prednost u Pensilvaniji, Džordžiji, Arizoni i Nevadi i da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova.

Za pobjedu je potrebno 270 elektorskih glasova, a Bajden trenutno vodi u odnosu na aktuelnog predsjednika Donalda Trampa sa 253 elektorska glasa naspram Trampovih 213.

Prema posljednjim podacima sa glasačkih mjesta, u Pensilvaniji, koja nosi 20 elektorskih glasova, trenutno Bajden vodi ispred Trampa za 28.833 glasa, u Džordžiji (16 elektorskih glasova) za 4.395, u Nevadi (šest elektorskih glasova) za 22.657, a u Arizoni (11 elektorskih glasova) za 29.861 glas.

Demokratski predsjednički kandidat pozvao je na strpljenje.

“Moramo ostati smireni i dopustiti da se proces odvija. Vaš glas biće uvažen, nije me briga koliko se ljudi upinju da zaustave glasanje, neću to dopustiti”, rekao je Bajden.

Najčitanije