fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoLjekare ne proglašavati unaprijed krivim

Ljekare ne proglašavati unaprijed krivim

Podgorica, (MINA) – Iz Opšte bolnice u Baru zatražili su da se ni jedan ljekar unaprijed ne proglašava krivcem zbog smrt jedne pacijentkinje te zdravstvene ustanove.

U saopštenju menadžmenta i ljekara Opšte bolnice Bar, navodi se da crnogorskoj javnosti žele da ukažu na neprimjerene i tendenciozne optužbe, kojima su izloženi zbog tužnog, i tragičnog događaja, kakav je smrt jedne pacijentkinje Barske bolnice.

“Razumijemo bol njene porodice i prijatelja, kao i sumnju svih dobronamjernih ili manje dobronamjernih ljudi, da je njena smrt posljedica ljekarskog nemara ili nestručnosti, ali ipak tražimo da se ni jedan ljekar unaprijed ne proglašava krivcem”, navodi se u saopštenju menadžmenta i ljekara.

Oni su zatražili da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti.

“Kada dođe do komplikacija pojave disfunkcije, otkazivanja vitalnih organa čak i najveće medicinsko znanje i ljekarsko zalaganje postaje nedovoljno da bi se spasio život”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nedobronamjerni i nestručni ljudi od ovog događaja žele da naprave aferu i bez ikakvih dokaza optuže ljekare Barske bolnice, koji su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da do ovog neželjenog ishoda ne dođe.

“Zato još jednom ponavljamo zahtjev da se postupanje ljekara Barske bolnice u ovom slučaju, provjeri ekspertizom nezavisne stručne komisije.
Ministarstvo zdravlja je uzelo učešće u utvrđivanju istine povodom ovog slučaja, o čemu će javnost biti obaviještena”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije