fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 128 novopozitivnih

Preminule dvije osobe, 128 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 128 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 1.439 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 39, Nikšića 15, Bara 14, Ulcinja 12, Rožaja osam, Pljevalja sedam, Bijelog Polja i Tivta po šest, Herceg Novog pet, Budve i Kotora po četiri, sa Cezinja tri, iz Berana dva i iz Andrijevice, Kolašina i Plava po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 8,55 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID infekcijom, kod pacijenta iz Nikšića i Pljevalja. Među preminulima mlađi je imao 51, a stariji 76 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.684.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 205 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.086.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 230.759.

U Podgorici su aktivna 374 slučaja koronavirusa, Baru 121, Nikšiću 107, Ulcinju 77, Pljevljima 59, Herceg Novom 58, Budvi 53, Bijelom Polju i Kotoru po 40, Rožajama 36, Tivtu 32, Beranama 17, a u Danilovgradu 15.

Na Cetinju je aktivno 13 slučajeva koronavirusa, u Kolašinu deset, Tuzima devet, Andrijevici osam, Plavu šest, Mojkovcu pet, Plužinama tri, Petnjici dva i na Žabljaku jedan.

U Gusinju i Šavniku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...