fbpx
NaslovnicaCovid19Đukanović se vakcinisao protiv koronavirusa

Đukanović se vakcinisao protiv koronavirusa

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vakcinisao se protiv koronavirusa i poručio da je to najmanje što svako može da uradi za sopstveno i zdravlje najbližih.

“U pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, suočeni s naglim porastom broja oboljelih, u susret novoj školskoj godini i jesenjoj sezoni uobičajenih respiratornih infekcija, najmanje što svako od nas može da uradi za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je da se vakciniše”, naveo je Đukanović na Tviteru/Twitter.

On je rekao da su dostupna rješenja vrlo jasna, a da je na svima da ih iskoriste na najbolji mogući način.

Prema riječima Đukanovića, vakcine su najbolji izum moderne medicine.

“U značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija, uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani, što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima“, rekao je Đukanović.

On je kazao da se jedino vakcinacijom i poštovanjem epidemioloških mjera možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa.

„Slijedeći preporuke ljekara, supruga i ja smo se vakcinisali u Podgorici protiv Covid19“, naveo je Đukanović.

On je zahvalio zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su, kako e kazao, skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i onima koji nose proces vakcinacije.

„I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19“, dodaje se u objavi Đukanovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Viši sud

Katniću i Lazoviću produžen pritvor za još dva mjeseca

Podgorica, (MINA) - Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici produžilo je za još...