fbpx
NaslovnicaArhivaMilović: Puna podrška za Novovića i SDT

Milović: Puna podrška za Novovića i SDT

Podgorica, (MINA) – Planirano preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u staru zgradu Vlade za rezultat će imati neuporedivo bolje uslove za rad, saopštio je ministar pravde Andrej Milović i dodao da taj resor podržava glavnog sepcijalnog tužioca Vladimira Novovića i njegov tim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Milović i Novović, sa saradnicima, danas su razgovarali o ključnim inicijativama usmjerenim ka jačanju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Na sastanku su naglašeni prioriteti koji se tiču preseljenja SDT-a u staru zgradu Vlade, izmjene Zakona o Specijalnom tužilaštvu i omogućavanja elektronskog pristupa Specijalnom državnom tužilaštvu podacima drugih institucija.

“Milović je istakao da je planirano preseljenje SDT-a u Staru zgradu Vlade, što će za rezultat imati neuporedivo bolje uslove za rad tužilaštva”, kaže se u saopštenju.

On je naglasio da Novović i njegov tim imaju nepodijeljenu podršku Ministarstva pravde, i da u tom pravcu izražava odlučnost da se svi na sastanku navedeni ciljevi ostvare u bliskoj budućnosti.

Na sastanku je, kako se navodi, usaglašeno da se projekat preseljenja treba odvijati fazno.

Saopšteno je da prva faza treba da bude iseljenje državnih organa koji se trenutno nalaze u staroj zgradi Vlade, što bi omogućilo adaptiranje postojećih prostorija u zgradi, a potom i preseljenje, kao i da je potrebno za sve navedeno odrediti rokove.

Poseban fokus Ministarstva pravde, kako je saopšteno na sastanku, biće na izmjenama Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Navodi se da bi se tim izmjenama omogućilo da se državni tužioci u SDT-u fokusiraju na oblike kriminala koji predstavljaju najteže ugrožavanje vitalnih interesa države i vladavine prava.

“Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju Sporazuma za unapređenje saradnje u oblasti suzbijanja kriminala iz 2021.godine, kojim bi se obuhvatio znatno veći broj institucija u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala. Uskoro će, naglasio je ministar, biti formirana radna grupa koja će raditi na postizanju ovog cilja”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije