fbpx
NaslovnicaArhivaČarapić: Osloboditi MCP plaćanja komunalija za izgradnju Crkvenog doma

Čarapić: Osloboditi MCP plaćanja komunalija za izgradnju Crkvenog doma

Podgorica, (MINA) – Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić apelovao je na vršiteljku dužnosti direktorice Direkcije za imovinu Glavnog grada Milicu Kadović da sprovede radnje koje bi omogućile da se Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) oslobodi plaćanja komunalija za izgradnju Crkvenog doma Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

Čarapić je na Tviteru /Twitter/ naveo da su smjenom rukovodstva u Direkciji za imovinu stvoreni preduslovi da se izvrši depolitizacija određenih društvenih pitanja.

“Stoga apelujem na Kadović da u okviru svojih nadležnosti sprovede procesne radnje utvrđivanja činjenica koje bi omogućile MCP da se oslobodi plaćanja komunalija za izgradnju Crkvenog doma Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici”, rekao je Čarapić.

Kako je dodao, to je predviđeno Sporazumom o regulisanju imovinsko pravnih odnosa koji je zaključen još u maju 2014. godine, pa ne postoje razlozi za dalje odlaganje sprovođenja radnji po tom pitanju.

“Kako sam se uvjerio da kod gradonačelnice postoji dobra volja da se stvari ubrzaju, neophodno je i da ostali djelovi sistema lokalne samouprave djeluju koordinisanije nego što je to bio slučaj za vrijeme vladavine Demokratske partije socijalista”, naveo je Čarapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije