fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor ima vremena da kreira sva rješenja

Odbor ima vremena da kreira sva rješenja

Podgorica, (MINA) – Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima dovoljno vremena da do kraja godine završi posao i kreira sva rješenja, ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, ocijenio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

On je kazao da političke subjekte u Odboru predstavljaju poslanici sa zavidnim političkim, pravnim i izbornim iskustvom, koji sa ekspertima iz Venecijanske komisije, OEBS-a, ODIHR-a i Evropske komisije u najkraćem mogućem roku mogu sva predložena rješenja pretočiti u normu.

“Ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima sasvim dovoljno vremena za kreiranje svih rješenja koja blokiraju višedecenijsku izbornu krađu”, rekao je Bogdanović agenciji MINA.

On je naveo da Demokrate uporedo sa predlaganjem pravila o radu Odbora predlažu i konkretna normativna rješenja po svakoj od tačaka Briselskog plana.

“Kada na stolu Odbora imate precizno opisana rješenja za blokadu izbornih manipulacija i izbornog kriminala, onda vam ne treba mnogo vremena za konkretizaciju određenih rješenja”, kazao je Bogdanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...