fbpx
NaslovnicaMina SportSaljiu u finalu, Đukić za bronzanu medalju

Saljiu u finalu, Đukić za bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Kadetski karate reprezenativac Crne Gore Jusuf Saljiu plasirao se u finale, dok će se Katarina Đukić boriti za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Veneciji.

Saljiu je u kategoriji do 70 kilograma do borbe za zlato došao nakon pet pobjeda.

U grupi eliminisao je Abdulaha Alazmija iz Kuvajta 1:0, Letonca Artjoma Sevcovsa 4:1, Kanađanina
Žinšija Kronža 4:1 i Argentinca Lisandra Fontanu 1:0.

U polufinalu dobio je odličnog turskog borca Doruka Eimena Gundogdua 3:1.

Rival u sjutrašnjem finalu biće mu Italijan Almeriko Tomazino.

Na korak od finala bila je i Katarina Đukić u kategoriji od 54 kilograma.

Takmičenje u grupi završila je dominatno – eliminisala je Saglaru Oširovu 5:0, Grkinju Anastasiju Anastasidi 10:1 i Irkinju Ešu Rin 8:1.

Borbe za zlato koštao je pad koncentracije u polufinalnoj borbi protiv Ukrajinke Marije Hnes i poraz od 8:6.

Protivnica u meču za bronzu biće joj Francuskinja Morgan Skarfon.

Za bronzana odličja sjutra boriće se i juniori Anes Arifaj i Jovana Damjanović.

Od ostalih crnogorskih karatista u kadetskoj konkurenciji po pobjedu ostvarili su Vasilija Bijelović, Demir Pivić i Vuk Vučinić u borbama i Nada Beljkaš u katama.

Bijelović je u kategoriji do 47 kilograma pobijedila u prvom kolu Milanu Astašonok 10:3, dok je u drugom poražena od Mađarice Agneš Hefner (3:3).

Pivić (do 57) je na startu bio bolji od Litvanca Nojusa Grebliauskasa 3:1, ali je u drugom kolu izgubio od Marka Milutinovića iz Srbije 6:1.

Uspješan na startu bio je i Vuk Vučinić (do 63), slavio je protiv Hovika Vardaniana iz Jermenije 4:1, a u drugom kolu izgubio je od Konstantina Kozaka iz Ukrajine 10:4.

Do 61 kilogram Lara Šakotić bila je slobodna na startu, a u drugom kolu izgubila je od Irmak Gulen Ozturk iz Turske 2:0.

Prvo kolo bilo je kobno za Vasilisu Čizmović (preko 61, izgubila od Australijanke Tejtim Hajber 1:0), Šćepana Ivanovića (do 52, poražen od Poljaka Bartoša Žgola 8:0) i Kenana Hodžića (preko 70, izgubio od Poljaka Mihala Pržasniskija 4:3).

U katama Uroš Stevović poražen je na startu od Čeha Davida Stahlavskog 37,30 – 36,80, dok je Beljkaš u prvom krugu pobijedila Šuksian Či iz Kine 37,90-36,30, dok je u drugom izgubila od Tamare Lehner iz Austrije (38,90-37,40), koja se kasnije domogla borbe za medalju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije