fbpx
NaslovnicaCrna GoraAlimentacioni fond isplatio više od 48 hiljada EUR za 144 djece

Alimentacioni fond isplatio više od 48 hiljada EUR za 144 djece

Podgorica, (MINA) – Alimentacioni fond isplatio je danas oko 48,1 hiljadu EUR na osnovu 126 rješenja centara za socijalni rad kojima je priznato pravo na privremeno izdržavanje djece, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je od ukupnog iznosa na ime privremenog izdržavanja isplaćeno više od 44,7 hiljada EUR, dok je na ime troškova izvršnog postupka, koji su takođe djeci priznati u dostavljenim rješenjima centara za socijalni rad, isplaćeno preko 3,4 hiljade EUR.

Kada je u pitanju struktura rješenja po opštinama, iz Ministarstva su rekli da se najveći broj odnosi na rješenja Centra za socijalni rad Podgorica 34, zatim Nikšić 19, Budva 16, Bar 15, Mojkovac deset.

Centar za socijalni rad Danilovgrad izdao je devet rješenja, Pljevlja šest, Bijelo Polje pet, Golubovci i Herceg Novi po tri, Cetinje dva i Berane, Andrijevica, Plav i Kotor po jedno rješenje.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je privremeno izdržavanje na osnovu 126 rješenja centara za socijalni rad isplaćeno za 144 djece.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, za uzrast do pet godina isplaćeno je za petoro djece, za uzrast od šest do 13 godina za 77 djece i za uzrast od 14 do 18 godina isplaćen je iznos za 62 djece.

„Kada je riječ o strukturi po polu roditelja, koji su kao zakonski zastupnici djece podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na privremeno izdržavanje, a čijoj je djeci isplaćeno privremeno izdržavanje, očeva je ukupno 20 odsto, a majki 80 odsto“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Alimentacioni fond, takođe, nakon isplate privremenog izdržavanja u avgustu ove godine, donio i 91 rješenje o povraćaju isplaćenog iznosa privremenog izdržavanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije