fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv osumnjičenih za krijumčarenje cigareta

Podignuta optužnica protiv osumnjičenih za krijumčarenje cigareta

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je danas optužnicu protiv šest osoba, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je optužnica protiv M.R, R.R, M.S, M.M, M.V. i J.M. predata Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici.

On je rekao da je optužnica podignuta, jer je iz prikupljenih dokaza utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je M.R. 2020. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni, a koja je djelovala tokom te i naredne godine, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (BiH), sa ciljem krijumčarenja cigareta.

„Tako što su se prenosile preko carinske linije, uz izbjegavanje mjera carinskog nadzora, a potom prodavale, rasturale i prikrivale na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine, radi sticanja nezakonite dobiti i moći“, navodi se u saopštenju.

U optužnici je, kako je kazao Radonjić, predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije