fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPC: Unipromu redovno uplaćivan povraćaj PDV-a

UPC: Unipromu redovno uplaćivan povraćaj PDV-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povraćaj poreza na dodatu vrijednost (PDV) kompaniji Uniprom je redovno uplaćivan svakog mjeseca, saopštili su predstavnici Uprave prihoda i carina (UPC) i poručili da povlašćenih kompanija više neće biti.

U predmetnom slučaju se, kako su rekli, radi o višemilionskom iznosu, tako da su inače u sličnim situacijama potrebne dodatne provjere i kontrole.

“Povrat PDV-a kompaniji Uniprom je odobren, potpisan i upućen na dalju nadležnost prema Ministarstvu finansija i Trezoru”, navodi se u saopštenju UPC, prenosi RTCG.

Iz te institucije su rekli da se na mjesečnom nivou Upravi prihoda i carina radi povrata PDV- a obrati u prosjeku više od 150 preduzeća.

„S obzirom na to da je u pitanju veliki broj firmi, svi zahtjevi se rješavaju redom, u skladu sa ustaljenom procedurom, nepristrasno i bez povlašćenog odnosa prema bilo kojem privrednom subjektu”, navodi se u saopštenju.

Iz UPC su rekli da pojedine kompanije više neće imati povlašćen status.

“Menadžment pojedinih kompanija mora da bude svjestan da, ukoliko su ranije dobijali neki poseban tretman u smislu ubrzanih procedura i slično, to više nije slučaj i da takav povlašćeni status više neće imati, tako da svi pritisci da se povrat PDV-a realizuje brže neće uroditi plodom“, dodaje se u saopštenju.

Kompanija Uniprom će, kako su saopštili njeni predstavnici, od četvrtka raskinuti poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih u primarnoj proizvodnji.

Uniprom je obavijestio Vladu, premijera i nadležna ministarstva o činjenici da UPC neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona EUR, odlukom direktora te institucije i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije