fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivredaDo sad ugovoreno 13 projekata vrijednosti četiri miliona EUR

Do sad ugovoreno 13 projekata vrijednosti četiri miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kroz sprovođenje IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo do sada je ugovoreno 13 projekata vrijednih nešto više od četiri miliona EUR, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova, Aleksandar Mašković.

“Jako smo ponosni na uspješno sprovođenje programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo, kroz koji je do sada ugovoreno 13 projekata vrijednih nešto više od četiri miliona EUR”, poručio je Mašković.

Na sastanku Maškovića, koji je nacionalni IPA koordinator, i ministra administracije lokalne samouprave Kosova Elberta Krasnićija saopšteno je da Crna Gora i Kosovo njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i nastaviće da ih unapređuju kroz saradnju u različitim oblastima.

Prema riječima Maškovića, ovi projekti su doprinijeli boljoj zapošljivosti, unapređenju turističke ponude i zaštiti životne sredine u pograničnom području Crne Gore i Kosova.

“Očekuje se ugovaranje projekata iz trećeg poziva ovog programa u vrijednosti 3,4 miliona EUR”, saopštio je Mašković.

Krasnići je, kako je saopšteno iz Generalnog Sekretarijata Vlade, najavio i nastavak saradnje dvije države kroz novi IPA III Program gdje će na raspolaganju imati 8,4 miliona EUR za projekte u oblasti podsticanja zapošljavanja, naročito ranjivih grupa i za unapređenje održivog turizma.

On je ponovio da je Kosovo otvoreno za saradnju u oblasti korišćenja EU fondova, ali i da primijeni institucionalno znanje i ekspertizu Crne Gore stečenu u pregovaračkom procesu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije