fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Nova manipulacija Demokrata

Konatar: Nova manipulacija Demokrata

Podgorica, (MINA) – Navodi da bi smjenom predsjednika Skupštine Alekse Bečića bila ozvaničena koalicija Građanskog pokreta URA sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), samo su nova manipulacija Demokrata, ocijenio je poslanik URA-e Miloš Konatar.

Demokrate su ranije saopštile da je URA odlučila da smijeni Bečića zato što je smetnja manjinskoj vladi, i poručile da je to dokaz da je formirana nova skupštinska većina. Iz te partije su pozvali građane na proteste u srijedu, ukoliko Bečić bude smijenjen.

Konatar je novinarima u parlamentu kazao da su navodi Demokrata samo nova manipulacija te stranke, i ponovio da se DPS se neće vratiti na vlast, niti će biti u manjinskoj vladi.

On je rekao da pozdravlja demokratske proteste, dodajući da je pozivanje na njih u cilju očuvanja fotelja.

Konatar je istakao da očekuje da će biti razgovori sa ostatkom kolega iz parlamentarne većine, a, kako je kazao, Demokrate i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović su kazali da ne žele da razgovaraju.

“Razgovaraćemo sa svima, ali najprije ćemo razgovarati sa parlamentarnom većinom i manjinskim partijama”, rekao je Konatar.

Kako je kazao, do sada je postojao problem zbog toga što funkcionisanje između Vlade i Skupštine nije bilo na odgovarajućem nivou.

„Ako izađemo sa manjinskim vladom da bi ubrzali reforme, ne možemo to početi ako imamo opstrukcije sa mjesta predsjednika Skupštine“, kazao je Konatar.

On je rekao da ne vidi da Bečić može ubrzati reforme sa mjesta predsjednika Skupštine.

„Ako manjinska vlada bude formirana i Dritan (Abazović) bude premijer, ja ne vidim kako bi taj odnos Vlade i Skupštine mogao da funkcioniše.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije