fbpx
NaslovnicaCovid19Na Cetinju od ponedjeljka pooštrene mjere

Na Cetinju od ponedjeljka pooštrene mjere

Podgorica, (MINA) – U Nikšiću će narednih 14 dana važiti mjere zabrane napuštanja objekata stanovanja od 22 do pet sati ujutro, rada ugostiteljskih objekata i kućne posjete, dok će na Cetinju od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Institut za javno zdravlje (IJZ) objavio je danas listu kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave u periodu od 19. septembra. do 2. oktobra u 24 sata.

Iz IJZ saopštili su da će, u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije, do pooštravanja mjera u narednih 14 dana doći na Cetinju.

Kako su objasnili, na Cetinju je kumulativna 14-o dnevna incidencija porasla sa 348,2 na 492,29 na 100 hiljada stanovnika.

U Prijestonici će od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata, a uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno je da za jednim stolom u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe.

Obavezno je striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenute su leđima jedni drugima.

“Opadajući trend registrovan je u nizu opština i ako se nastavi ovom dinamikom za očekivati je da će do popuštanja mjera doći tokom sljedećeg vikenda”, kazali su iz IJZ.

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...