fbpx
NaslovnicaCrna GoraZlostavljanje građana od službenih lica nije prošlost

Zlostavljanje građana od službenih lica nije prošlost

Podgorica, (MINA) – Zlostavljanje građana od službenih lica, u svojim različitim oblicima, još nije prošlost, ocjenjuje se u Izvještaju Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM) i navodi da se radi o izolovanim slučajevima kojima se treba baviti u kontinuitetu.

Zamjenica Zaštitnika za prevenciju i zaštitu od torture Zdenka Popović je kazala da je zlostavljanje, nečovječno ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora ili koja su pritvorena, zadržana ili kojima je odlukom državnog organa ograničeno kretanje, predmet posebne pažnje ove institucije.

“Svjedoci smo da i pored postojanja međunarodnih dokumenta i puno uloženog napora odgovornih institucija i u zaštiti i u prevenciji, zlostvljanje građana od službenh lica, u svojim različitim oblicima, ipak još ne pripada prošlosti”, kazala je Popović, predstavljajući Izvjetaj o radu NPM-a za prošlu gosinu.

Prema njenim riječima, zlostavljanje, koje u Crnoj Gori srijećemo kao izolovane slučajeve, predstavlja problem kojim se treba baviti u kontinuitetu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije