fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaostajanje regiona posljedica lutanja vanevropskim kolosjekom

Zaostajanje regiona posljedica lutanja vanevropskim kolosjekom

Podgorica, Skoplje, (MINA) – Zaostajanje Zapadnog Balkana posljedica je dugog lutanja država tog regiona na vanevropskom kolosjeku, i odgovor na to mora biti integracija i usvajanje evropskog sistema vrijednosti, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, rekao da se Crna Gora trudi da bude primjer za takvu politiku.

“Nestabilnost Zapadnog Balkana posljedica je zaostajanja u pogledu ekonomskog, pa i demokratskog razvoja regiona. To zaostajanje je posljedica dugog lutanja svih naših zemalja na vanevropskom kolosjeku i dugog ignorisanja onog što se događa u matičnim tokovima savremene međunarodne civilizacije”, kazao je Đukanović, prenosi Antena M.

Prema njegovim riječima, odgovor na to mora biti integracija, usvajanje evropskog sistema vrijednosti i dostizanje evropskog kvaliteta života.

“U roku kraćem od 13 godina, od obnove nezavisnosti, mi smo već članica NATO-a i zemlja koja je lider u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU). Zato smatramo da treba snažno da podržimo i Sjevernu Makedoniju i sve druge države regiona na tom putu”, naveo je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije