fbpx
NaslovnicaCrna GoraZabrinjava usporavanje politike proširenja

Zabrinjava usporavanje politike proširenja

Podgorica, (MINA) – Crna Gora vjeruje da je evropska perspektiva jedini garant da region Jugoistočne Evrope bude zona mira, sigurnosti i razvoja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, navodeći da zabrinjava usporavanje i zamagljivanje politike proširenja.

On je istakao da je za Crnu Goru važno da ima Evropsku uniju (EU) kao partnera koji podstiče reformske procese i daje jasnu i nepromjenjivu perspektivu.

„Kako zbog Balkana koji je već propustio puno istorijskih prilika, tako i zbog Evrope koja rizikuje da propusti sadašnju priliku i potvrdi i unaprijedi konkurentnost i prestižnost u aktuelnom globalnom prestrojavanju“, rekao je Đukanović na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Sarajevu.

On je poručio da nema važnijeg preduslova za ekonomski i društveni razvoj zemalja od jasne upućenosti regiona na EU.

„Mi u Crnoj Gori čvrsto vjerujemo da je evropska perspektiva jedini garant da region Jugoistočne Evrope zaista pretvorimo u zonu mira, sigurnosti, bezbjednosti i razvoja, što je i temeljni cilj Procesa saradnje. Zato nas zabrinjava usporavanje i zamagljivanje politike proširenja“, kazao je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije