fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuksanović Stanković: Izbori u ovakvim situacijama realna opcija

Vuksanović Stanković: Izbori u ovakvim situacijama realna opcija

Podgorica, (MINA) – Od početka rada Vlade i nove vlasti jedina konstantna su nestabilnost i netransparentnost u svim poljima, što rezultira time da se vlast više bavila međusobnim odnosima, nego poboljšanjem kvaliteta života građana, ocijenila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je u intervjuu za Vikend novine, govoreći o aktuelnoj političkoj krizi i načinu za njeno prevazilaženje, navela da su izbori uvijek u ovakvim situacijama realna opcija.

“Ali onima koji su napravili pogrešan koncept i nemaju rezultate u prethodnih skoro godinu, teško da mogu odgovarati izbori”, kazala je Vuksanović Stanković.

Upitana da li vjeruje da je moguće da predstavnici parlamentarne većine koji vode pregovore o prevazilaženju političke situacije pronađu zajednički jezik, ona je rekla da to ne znaju ni oni koji u te pregovore ulaze, kao ni cijela crnogorska javnost.

“Od početka Vlade i nove vlasti jedina konstantna su nestabilnost i netransparentnost u svim poljima, što rezultira time da se ova vlast više bavila međusobnim odnosima nego poboljšanjem kvaliteta života građana”, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, krajnji je trenutak da se ovakvo stanje počne rješavati političkim dijalogom, čiji je cilj uspostavljanje evropskog konsenzusa, koji suštinski znači dogovor o temeljnim vrijednosnim političkim načelima i pravcima daljeg demokratskog razvoja Crne Gore.

Vuksanović Stanković je navela da su u SDP-u uvjereni da takva, evropska vrijednosna većina u parlamentu postoji.

“Budući da je to potvrđeno i povodom skorašnjih parlamentarnih glasanja oko nekih fundamentalnih političkih principa koja se tiču pitanja suočavanja sa bliskom prošlošću i naših evropskih i međunarodnih obaveza”, dodala je Vuksanović Stanković.

U tome je, kako je rekla, smisao njihovog dokumenta, odnosno poziva na evropski konsenzus kroz politički dijalog.

“Da li takozvane građanske partije u Vladi žele da grade evropski pristup ili da nastave da funkcionišu u sistemu diktata i ucjena Demokratskog fronta, Srpske pravoslavne crkve i zvaničnog Beograda, na njima je da odluče”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da vremena za bilo kakvo manevrisanje više nema.

“Da li će URA i Demokrate podržati evropsku politiku ili onu koja vodi prema raznim “srpskim svetovima”? Tu su na raskrsnici. SDP pruža ruku da gradimo evropski konsenzus, vidjećemo gdje će se ko svrstati”, zaključila je Vuksanović Stanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...