fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada će imati 18 ministarstava i četiri potpredsjednika

Vlada će imati 18 ministarstava i četiri potpredsjednika

Cetinje, (MINA) – Nova crnogorska vlada imaće 18 ministarstava, od kojih će četiri ministra biti i potpredsjednici, i dva ministra bez portfelja, rekao je mandatar Dritan Abazović.

On je na skupštinskom zasjedanju na Cetinju saopštio personalni sastav nove vlade.

Za potpredsjednicu Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarku evropskih poslova predložena je Jovana Marović.

Potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Vladimir Joković, a ministar odbrane i potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku Raško Konjević.

Potpredsjednik Vlade zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija biće Ervin Ibrahimović.

Za ministra pravde predložen je Marko Kovač, unutrašnjih poslova Filip Adžić, finansija Aleksandar Damjanović, vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Ministar sporta i mladih biće Vasilije Lalošević, javne uprave Maraš Dukaj, rada i socijalnog staranja Admir Adrović, prosvjete Miomir Vojinović, zdravlja Dragoslav Šćekić.

Resor kulture i medija vodiće Maša Vlaović, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović.

Ministri bez portfelja biće Zoran Miljanić i Adrijan Vuksanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije