fbpx
NaslovnicaCrna GoraVCG nastavlja da pomaže u borbi protiv pandemije

VCG nastavlja da pomaže u borbi protiv pandemije

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) raspoređeni su na više punktova u Podgorici i Nikšiću, sa ciljem da građane podsjete na poštovanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa i važnost pojedinačne odgovornosti u značajnoj borbi za crnogorsko društvo, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oficir za odnose sa javnošću u Generalštabu VCG, Filip Rakonjac, kazao je da vojska u kontinuitetu doprinosi i želi da uputi građane na značaj poštovanja mjera u trenutku kada Crna Gora ima veliki broj zaraženih koronavirusom.

„VCG je pokazala da je uvijek uz svoje građane kada je najpotrebnije“, rekao je Rakonjac.

Iz Ministarstva su kazali da pripadnici Vojske na devet punktova u dvije crnogorske opštine sa najvećim brojem oboljelih dijele građanima zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.

“VCG je od početka pandemije aktivno uključena u borbu protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori, što je dio njene treće misije, a to je pružanje podrške civilnim institucijama i stanovništvu prilikom suprotstavljanja različitim vrstama izazova, rizika i prijetnji nevojne prirode”, navodi se u saopštenju.

Rakonjac je podsjetio da je Vojska od marta prošle godine uključena u čišćenje javnih površina, zdravstvenih i drugih javnih objekata, da je čuvala karantine, dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu i obavljala medicinski transport.

“Naravno, naše ekipe su u kontinuitetu na terenu i baš danas dekontaminiraju zdravstvene ustanove u Nikšiću. Novina je da će u narednim danima punktovi Vojske biti raspoređeni i u Baru”, rekao je Rakonjac.

On je pozvao građane da poštuju mjere, nose maske i drže distancu.

“Jer čuvajući sebe čuvamo i druge”, zaključio je Rakonjac.

Najčitanije