fbpx
NaslovnicaCovid19Vakcinacija u domovima građana i u firmama

Vakcinacija u domovima građana i u firmama

Podgorica, (MINA) – Tim za pravljenje infrastrukture i praćenje masovne imunizacije, zajedno sa Ministarstvom zdravlja, organizuje akciju mobilnih vakcinalnih ekipa koje će zainteresovane građane vakcinisati u njihovim domovima, ili u firmama u kojima su zaposleni.

Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator za vakcinaciju, Danilo Jokić, kazao je da će se ekipe odazvati zainteresovanim građanima ukoliko se prijavi dvije ili više osoba iz domaćinstva, dok će vakcinacija u privrednim društvima biti organizovana ukoliko se prijave četiri ili više osoba iz te firme.

On je podsjetio da temperature u Crnoj Gori prelaze 30 stepeni i da se zbog velikih vrućina predlaže ograničen izlazak u periodu od 12 do 18 sati.

„Na ovaj način omogućavamo svim zainteresovanim građanima i privrednicima da se imunizuju u svojim domaćinstvima ili privrednim društvima, i da na taj način zajednički doprinesemo povoljnoj epidemiološkoj situaciji“, istakao je Jokić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, pozvao građane da se prijave na dostupne kontakt telefone lokanim domovima zdravlja, svakog dana od 8 do 20 sati, jer broj 1717 neće biti u funkciji za taj vid zakazivanja imunizacije.

Jokić je naglasio da neće biti zastoja u komunikaciji i da će u datom terminu zainteresovani građani dobiti informaciju i termin za vakcinaciju.

Prema njegovim riječima, to je najkraći, najbrži i najjednostavniji vid komunikacije i najjednostavniji način da mobilne ekipe svih domova zdravlja na teritoriji Crne Gore dođu maltene na kućna vrata i obave proces imunizacije.

„Posebno imajući u vidu visoke temperature, koje će sigurno trajati u narednom periodu“, dodao je Jokić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi