fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrđen predlog za opoziv sedam ambasadora

Utvrđen predlog za opoziv sedam ambasadora

Podgorica, (MINA) – Vlada je, na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova, utvrdila predlog za opoziv sedam ambasadora.

Na današnjoj sjednici Vlade utvrđen je predlog za opoziv Darka Pajovića sa dužnosti ambasadora Crne Gore u Kini, na rezidentnoj osnovi, kao i sa dužnosti ambasadora u Indoneziji i Koreji, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Pekingu.

“Utvrđen je predlog za opoziv Miodraga Vlahovića sa dužnosti ambasadora Crne Gore pri Svetoj stolici i Suverenom Malteškom redu, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Rimu”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je utvrđen predlog za opoziv Obrada Stanišića sa dužnosti ambasadora u Bosni i Hercegovini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Sarajevu

Na sjednici je utvrđen predlog za opoziv Sanje Vlahović sa dužnosti ambasadorke Crne Gore u Italiji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Rimu, kao i sa dužnosti ambasadorke u San Marino i Malti, na nerezidentnoj osnovi.

“Utvrđen je predlog o povlačenju Vere Kuliš sa dužnosti ambasadorke u Njemačkoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu, kao i Tarzana Miloševića sa dužnosti ambasadora u Srbiji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Beogradu”, dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su naveli da je utvrđen predlog za opoziv Dušanke Jeknić sa dužnosti ambasadorke Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Abu Dabiju, kao i sa dužnosti ambasadorke u Kuvajtu, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Kraljevini Bahrein, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Abu Dabiju.

Kako su kazali iz Vlade, za vršioca dužnosti direktora Uprave policije (UP) određen je Vesko Damjanović, dosadašnji pomoćnik direktora UP.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je, na lični zahtjev, razriješila Veselina Veljovića dužnosti direktora Uprave policije.

“Vlada je imenovala Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, kojim će rukovoditi premijer Zdravko Krivokapić”, dodaje se u saopštenju.

Vlada je donijela Odluku o stavaljanju van snage Odluke o davanju prethodne saglasnosti Glavnog grada Podgorica za otuđenje nepokretnosti.

“Odlukom od 15. oktobra dali saglasnost Glavnom gradu za otuđenje nepokretnosti i to građevinskih katastarskih parcela 2280/4, od 289 metara kvadratnih (m²) i 2280/7, od 1.649 m², obje upisane u list nepokretnosti 5791 KO Podgorica II, Glavni grad”, kaže se u saopštenju.

S tim u vezi, kako su rekli iz Vlade, pravni savjet Pravoslavne Mitropolije Crnogorsko-primorske obratio se Vladi zahtjevom za poništenje Odluke, jer je uvidom u dokumentaciju imovinsko-pravnog karaktera utvrđeno da se radi o crkvenoj imovini, te da se tim povodom vodi sudski postuupak pred Osnovnim sudom u Podgorici.

“Imajući uvidu navedene okolnosti, a posebno činjenicu da je sudski postupak u toku, Vlada je, na predlog Ministarstva finansija i socijalnog staranja, odlučila da spornu Odluku stavi van snage”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije