fbpx
NaslovnicaCrna GoraUpravni sud poništio rješenje o razrješenju Brđanina

Upravni sud poništio rješenje o razrješenju Brđanina

Podgorica, (MINA) – Upravni sud poništio je rješenje o razrješenju bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Navodi se da je Upravni sud u toj pravnoj stvari odlučio u sporu pune jurisdikcije, našavši da su za to ispunjene sve zakonske pretpostavke.

Iz Upravnog suda podsjećaju da su presudom od 6. juna poništili ranije rješenje Vlade kojim je Brđaninu prestao mandat, i predmet vratili Vladi na ponovni postupak.

Kako su naveli, dužnost Vlade je bila da u ponovnom postupku, u skladu s pravnim shvatanjem i primjedbama Suda iz te presude, donese novo, zakonito rješenje.

Iz Upravnog suda su kazali da je Vlada, na sjednici održanoj 3. avgusta, uvaživši razloge ministra unutrašnjih poslova, donijela osporeno rješenje primjenom člana 16 Zakona o unutrašnjim poslovima i članova 60 stav 1 alineja 5 i 60a stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

„U ovom upravnom sporu je utvrđeno da je tužena Vlada Crne Gore ponovo donijela istovjetnu odluku, zanemarivši razloge i pravno shvatanje Suda izraženo u presudi od 6. juna i na taj način postupila suprotno odredbi člana 56 stav 2 Zakona o upravnom sporu“, kaže se, između ostalog, u saopštenju Suda.

Navodi se da je sve navedeno bio razlog da Sud raspravi spornu pravnu stvar u cjelini i odluči meritorno, u sporu pune jurisdikcije, u skladu sa odredbom člana 36 stav 3 Zakona o upravnom sporu, i kao nezakonito poništi osporeno rješenje Vlade.

„Čijom eliminacijom iz pravnog prometa je prestala i pravna snaga inoviranog predloga ministra unutrašnjih poslova, jer isti dijeli pravnu sudbinu poništenog rješenja“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...