fbpx
NaslovnicaCrna GoraUniverzitet Crne Gore nema dugovanja 

Univerzitet Crne Gore nema dugovanja 

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) je finansijski stabilan i nema dugovanja prema zaposlenima po osnovu zarada i naknada zarada, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

Dan je objavio da, prema finansijski izvještaju za prošlu godinu, UCG duguje 723 hiljada EUR za plate, kredite, honorare, doprinose i zaostala potraživanja.

„Objavljeni tekst predstavlja krajnje neprofesionalan i neozbiljan pristup analizi finansijskih pokazatelja poslovanja UCG-a kojima se, jasno je, želi stvoriti pogrešna slika o indikatorima poslovanja“, navodi se u reagovanju Univerziteta.

Kako su kazali, izostao je zaključak da iskazani pokazatelji poslovanja pokazuju rast prihoda u odnosu na ostvarene rashode.

Iz UCG su kazali da nema dugovanja prema zaposlenima po osnovu zarada i naknada zarada.

„Univerzitet je finansijski stabilna institucija, što se lako da zaključiti kada se uporede prihodna i rashodna strana finansijskog izvještaja za prošlu godinu koji je javno dostupan na sajtu UCG“, dodaje se u reagovanju

Evidentirano stanje na kraju izvještajnog perioda, kako ističu, posljedica je efikasnog, efektivnog i krajnje ekonomičnog poslovanja.

„U finansijskom izvještaju UCG stanje neizmirenih obaveza od 723.474 EUR odnosi se na obaveze nastale u prošloj godini, a dospijevaju za naplatu ove godine, tako da prikazani iznos duga ne predstavlja opterećenje u smislu problema u finansijskom poslovanju, već je dio redovnih finansijskih tokova“, objasnili su iz Univerziteta.

Najčitanije