fbpx
NaslovnicaCrna GoraUmjesto zakašnjelih blokada onemogućiti zakazivanje sjednice Skupštine

Umjesto zakašnjelih blokada onemogućiti zakazivanje sjednice Skupštine

Podgorica, (MINA) – Prava Crna Gora pozvala je Demokratski front (DF) da umjesto zakašnjelih najava blokada ulica, uradi ono što je direktno u njihovim rukama i onemogući zakazivanje sjednice Skupštine bez dogovora 41 poslanika aktuelne parlamentarne većine.

Iz Prave Crne Gore kazali da su u trenutku kada građani zbog rušenja Vlade, predsjednika Skupštine i izborne volje građana više mjeseci masovno izlaze na ulice, bivaju privođeni i saslušavani, DF čitavo vrijeme podržava Vladimira Jokovića i razgovora sa Dritanom Abazovićem, zbog kojih je narod na ulicama.

Prema riječima Prave, priča o “zakašnjelim blokadama“ koje najavljuje DF djeluje kao naknadna pamet.

“Političkog subjekta od kojeg se očekivalo da prvi bude na braniku rušenja izborne volje, a koji je svoju politiku vodio u pravcu gušenja protesta, zbunjivanja građana i saradnje oko rušenja Vlade”, dodaje se u saopštenju.

Iz Prave se kazali da je danas izborna volja direktno u rukama DF-a.

“Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine iz DF-a Strahinja Bulajić ima mogućnost da odloži zakazivanje prve sjednice redovnog proljećnjeg zasijedanja Skupštine, onoliko koliko je potrebno dok ne dođe do dogovora 41 poslanika većine 30. avgusta”, navodi se u saopštenju.

Iz Prave su rekli da se očekuje od DF-a da korišćenjem te legitimne mogućnosti konačno da konkretan doprinos borbi za očuvanje izborne volje.

“S obzirom da najava blokada djeluje kao zakašnjela politika ljudi koji se tim najavama pravdaju od pogrešne i štetne politike zadnjih nekoliko mjeseci u pogledu očuvanja izborne volje građana”, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Prave, postoji ozbiljan rizik da bi se nesmotrenom radikalizacijom u ovom trenutku zbunili građani.

“Podijelila jedinstvena energija i poslale pogrešne poruke koje bi jedino od koristi mogle biti zastupnicima prekrajanja izborne volje građana na čelu sa Demokratskom partijom socijalista”, navodi se u saopštenju.

Prava je pozvala DF da doprinos za očuvanje izborne volje 30. avgusta podnese na konkretan način.

“Tako što će na legalan i legitiman način spriječiti održavanje sjednice Skupštine Crne Gore bez dogovora svih 41 poslanika većine 30. avgusta i da na taj način dođemo do demokratskih vanrednih parlamentarnih izbora”, kaže se u saopštenju.

Iz Prave su kazali da je važno da niko ne dovodi u pitanje jedinstvo, snagu i smisao višemjesečnih građanskih protesta širom Crne Gore.

“Već da im se svi priključe, uključujući i DF, što je naša zajednička politička obaveza i minimum odgovornosti prema pobjedi građana 30. avgusta”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije