fbpx
NaslovnicaCrna GoraUjedinjena Crna Gora podržava ulazak manjina u Vladu

Ujedinjena Crna Gora podržava ulazak manjina u Vladu

Podgorica, (MINA) – Ujedinjena Crna Gora (UCG) nema ništa protiv toga da se proširi vladajuća koalicija i da manjine uđu u Vladu, kazao je lider te partije Goran Danilović.

On je to rekao novinarima nakon razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, koji je danas počeo konsultacije sa predstavnicima parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade.

Danilović je naveo da su izbori uvijek opcija, ali da smatra „da ne treba prijetiti izborima“.

„Što se nas tiče, izbora se ne plašimo, jer ćemo odbraniti rezultat sa prošlih. Više treba da se plaše oni sa više mandata“, kazao je Danilović.

On je naveo da pozdravlja civilizovan način na koji komuniciraju predstavnici parlamentarne većine i Krivokapić.

„Meni to sluti na dobro, ako neko u međuvremenu ne pokvari dobar plan“, rekao je Danilović.

On je dodao da vjeruje da će sljedeći sastanak ili dva konkretizovati cijelu stvar.

„Kad bude jasno da imamo dogovor oko rekonstrukcije, može se pričati o konkretnim stvarima. Šta će biti uslovi, vidjećemo kad se svi izjasne“, naveo je Danilović.

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da su vanredni parlamentarni izbori posljednja mogućnost i nešto što bi, kako je naveo, Crnu Goru povelo u novu nestabilnost.

„Konkretan predlog je taj da bi politiku trebalo ostaviti političarima, a na mjesta na kojima treba da budu eksperti, da budu eksperti“, rekao je Vučinić.

U Radničkoj partiji, kako je naveo, smatraju da je ovo posljednja šansa da se vlast učvrsti i ispoštuje izborna volja građana.

foto: MINA

„Želimo da damo jak doprinos reformi i razvoju demorkatskog društva i evropskoj intergaciji države“, kazao je Vučinić.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je ta partija za rekonstrukciju Vlade i unapređenje određenih resora.

Prema njegovim riječima, važno je kako će se izvoditi proces rekonstrukcije.

„Pozivam kolege iz parlamentarne većine, kada smo počeli proces razgovara, da istog trenutka krenemo u dogovor oko Tužilačkog savjeta. Pozivam da jednom za svagda izvršimo reformu tužilaštva“, naveo je Milačić.

On je pozvao parlamentarnu većinu da budu mudri i zreli.

„Moramo zajedno, složno i jedinstveno da krenemo u taj najvažniji proces u Crnoj Gori, a to je borba protiv organizovanog kriminala“, poručio je Milačić.

foto: MINA

On je kazao da je zadovoljan „što se dolazi do približavanja“.

„Od prvog dana je Prava Crna Gora govorila da je za rekonstrukciju. Uvijek sam govorio da jedni bez drugih ne možemo ništa, parlamentarna većina bez Vlade i Vlada bez parlamentarne većine“, naveo je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije