fbpx
NaslovnicaCrna GoraU vlasti ne postoji niko ko bi reanimirao prethodno stanje

U vlasti ne postoji niko ko bi reanimirao prethodno stanje

Podgorica, (MINA) – U vladajućoj većini ne postoji pojedinac, niti poslanička grupa, koji su zainteresovani da, nauštrb sopstvene političke i krivične odgovornosti, uruše dosadašnja postignuća i reanimiraju prethodno stanje, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, u autorkom tekstu, upitao ko bi od poslanika parlamentarne većine bio spreman da dovede u pitanje lični integritet i ukalja porodičnu čast, koja u Crnoj Gori predstavlja svetinju, da se u Skupštini Crne Gore u ponedjeljak desila politička korupcija.

“Ko bi ulazio u rizik da, kao pojedinac, izazove proteste širom države i masovnu artikulaciju nezadovoljstva zbog iznevjerene volje građana? Vjerujem i nadam se da takvog poslanika nema, i da ga neće biti u redovima parlamentarne većine”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da bi, u protivnom, ukoliko bi se, po ko zna koji put, legitimizovala politička korupcija, to značilo da Crnoj Gori izbori nijesu potrebni.

“Recept bi bio jasan i podrazumijevajući: izgubili smo na izborima i nedostaje nam jedan mandat? Nema problema – kupićemo ga”, kazao je Krivokapić.

On je upitao da li je to demokratija, i da li takva „demokratija” ima smisla.

“Američki predsjednik Džozef Bajden je jednom prilikom rekao: „Korupcija je kancer: kancer koji izjeda vjeru građanina u demokratiju, i srozava instinkt za inovacije i kreativnost.” Da li bismo nakon (još jedne) političke korupcije ikada mogli da povratimo vjeru naših građana u demokratiju”, upitao je Krivokapić.

On je kazao da je aktuelna Vlada, koju različite političke strukture pokušavaju da uruše otkad je nastala, prva u crnogorskoj istoriji koja je pružila šansu mladim, inovativnim i kreativnim ljudima, da konačno pokažu sopstveno znanje i vještine i ljubav prema Crnoj Gori.

“A ljubav prema Crnoj Gori se ne pokazuje tako što se ona potkrada, tako što se namještaju i potpisuju tenderi privilegovanim pojedincima i članovima familije, tako što se arče i eksploatišu njeni resursi”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da se ljubav prema Crnoj Gori iskazuje kada državu spasite od bankrota i zaštitite od valutnog rizika, kada višestruko smanjite budžetski deficit, kada građanima osjetno uvećate minimalnu i prosječnu zaradu.

Krivokapić je kazao da se ljubav prema Crnoj Gori iskazuje kada uvećate plate u zdravstvu za 30 odsto, organizujete rekordnu zaplijenu narkotika, kada vrijednu državnu imovinu sa doboša vratite građanima i državi.

Ljubav prema Crnoj Gori, kako je naveo Krivokapić, iskazuje se kada obezbijedite više od 1,3 miliona vakcina, dječji dodatak za svako dijete do šest godina i besplatne udžbenike za sve osnovce.

Krivokapić je rekao da je zato uvjeren da ne postoje ni pojedinac, niti poslanička grupa iz vladajuće većine, koji su zainteresovani da, nauštrb sopstvene političke i krivične odgovornosti, uruše dosadašnja postignuća i reanimiraju prethodno stanje.

“Stanje u kom je Crna Gora bila država afera “Telekom”, “Snimak”, “Limenka”, “Abu Dabi fond”, “Koverta”, “Možura”… Zemlja političkih ucjena, pritisaka i partijske knjižice, u kojoj su raspirivane neprirodne podjele i u kojoj su se redovno sukobljavali kriminalni klanovi”, kazao je Krivokapić.

On je poručio da u Vladi ne žele takvu, već Crnu Goru srećnih i zadovoljnih ljudi, budućnosti.

“Jer onaj/oni koji bi se usudili da ovu predivnu zemlju skrenu sa tog puta, metodom političke korupcije, srozali bi sebe, trajno i nepopravljivo, na stranice istorije političkog beščašća”, zaključio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije