fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Savjetu za građansku kontrolu očekuju promjene u CB bezbjednosti

U Savjetu za građansku kontrolu očekuju promjene u CB bezbjednosti


Podgorica, (MINA) – Savjet za građansku kontrolu rada policije najoštrije je osudio ponovni napad na imovinu Beranca Igora Tomkića i poručio da očekuje određene promjene u Centru bezbjednosti (CB) Berane.

Iz Savjeta su saopštili da su informisani o tome da je načelnik CB Berane pozvan na razgovor u sjedištu Uprave policije (UP).

“Savjet sa žaljenjem konstatuje da procjene bezbjednosnog rizika u odnosu na Tomkića nijesu bile kvalitetne”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kontinuirani napadi na imovinu, pri čemu se kao motiv često ističe etnička pripadnost nijesu dobra poruka ni za bezbjednost te porodice, niti za Beranu i Crnu Goru u cjelini.

“Savjet za građansku kontrolu rada policije zahtijeva da se u najkraćem roku istraže sve okolnosti, identifikuju i procesuiraju odgovorni i očekuje da se i na nivou CB Berane realizuju odgovarajuće promjene kako bi se unaprijedila lična i imovinska sigurnost svih građana”, naveli su iz tog tijela.

Kako su dodali, Savjet provjerava postupanje policije u prethodnih 18 mjeseci po prijavama Tomkića.

Iz Savjeta su kazali da je načelnik CB Berane dao detaljne informacije o radnjama policijskih službenika koja je, shodno proceduri, dostavljena na upoznavanje i izjašnjenje Tomkiću.

Kako se navodi, Tomkić nije zadovoljan tim odgovorom jer je primjetio da on nije kompletan, odnosno da ne uključuje sve njegove prijave.

“Savjet će Upravu policiju upoznati sa primjedbama Tokmića i nakon toga pristupiti zaključenju slučaja, odnosno izdavanju ocjene o postupanju policije”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije