fbpx
NaslovnicaCovid19U Brezoviku 68 kovid pacijenata

U Brezoviku 68 kovid pacijenata

Nikšić, (MINA) – U kovid paviljonu Specijalne bolnice za plućne bolesti u Brezoviku, liječi se 68 pacijenata srednje i teške kliničke slike, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Predrag Pejović.

“Za 49 pacijenata neophodna je kiseonička potpora. Za sada nema oboljelih kojima je potrebna respiratorna potpora”, rekao je Pejović.

Bolnica u Brezoviku je, kako su kazali iz te zdravstvene ustanove, dobila na poklon ultrazvučni aparat, vrijedan 23 hiljade EUR.

Glavna sestra Slađana Soldo rekla je da je aparat nabavljen od donacije firme MD Mont i Veska Đurovića iz Sutomora, u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima za brigu i požrtvovanost tokom liječenja dok su oni ili članovi njihovih porodica bili pacijenti u toj ustanovi.

”Ultrazvučni aparat nam je bio potreban i planirali smo da ga kupimo iz sopstvenih sredstava, jer je prethodni korišćen 20 godina i već je svoje odradio”, kazala je Soldo.

Kako je navela, u Brezoviku se godišnje uradi oko 600 ultrazvučnih pregleda za pacijente koji liječe u toj bolnici.

Soldo je kazala da su u posljednja dva mjeseca dobili više donacija, jer su se pojedine firme javile da im pomognu.

”Svaka pomoć društveno odgovornih ljudima koji shvataju situaciju u kojoj se nalaze zdravstvene ustanove nam je izuzetno značajna”, poručila je Soldo.

Najčitanije

Crna Gora će biti domaćin DRV fvw Destination Forum-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) biće domaćin DRV fvw Destination Forum-u, koji...