fbpx
NaslovnicaCrna GoraTreći kontingent VCG vratio se iz NATO misije u Bugarskoj

Treći kontingent VCG vratio se iz NATO misije u Bugarskoj

Podgorica, (MINA) – Crnogorski vojnici svojim djelovanjem ne samo da jačaju sigurnost Crne Gore i saveznica, već i ugled države u međunarodnoj zajednici, kazao je načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), Mitar Klikovac.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da je Klikovac u Pljevljima dočekao treći kontingent VCG, koji se uspješno vratio iz NATO misije Forward land forces (FLF) u Bugarskoj, nakon što je predao dužnost sljedećoj rotaciji.

Kontingent je, kako su naveli, prethodnih šest mjeseci učestvovao u aktivnostima jačanja stabilnosti i bezbjednosti istočnog krila Alijanse, u saradnji sa savezničkim snagama angažovanim u FLF.

“VCG je ponosno doprinosila naporima NATO u očuvanju mira, a naši vojnici ponovo su pokazali visok nivo profesionalizma i posvećenosti”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Klikovac istakao značaj te misije za VCG i državu u cjelini.

“Vaš doprinos je neprocjenjiv i svi građani Crne Gore mogu biti ponosni na vaš rad i posvećenost. Svojim djelovanjem ne samo da jačate sigurnost naše zemlje i saveznica, već i ugled Crne Gore u međunarodnoj zajednici”, naglasio je Klikovac.

Komandant kontingenta Slavoljub Krstonijević istakao je da je bila čast predstavljati svoju zemlju i raditi rame uz rame sa pripadnicima oružanih snaga drugih zemalja članica NATO-a.

komandant kontigenta VCG Slavoljub Krstonijevic
foto: Ministarstvo odbrane

On je rekao da je ponosan na to što su imali priliku da pokažu da znanjem i vještinama ne zaostaju za kolegama iz mnogo većih oružanih snaga.

“Naša snaga leži u jedinstvu, disciplini i odlučnosti, i to smo pokazali na djelu. Vraćamo se kući sa bogatijim iskustvom, osnaženi novim saznanjima i još čvršćom vezom sa našim saveznicima”, naglasio je Krstonijević.

Iz Ministarstva odbrane su rekli da je Krstonijević u Bugarskoj dužnost predao kolegama iz IV kontingenta, koji će narednih pola godine izvršavati zadatke u FLF misiji.

“VCG, kao oružana snaga kredibilne NATO članice, nastavlja da doprinosi operacijama i misijama Alijanse, potvrđujući našu spremnost da branimo zajedničke vrijednosti i doprinosimo kolektivnoj sigurnosti”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije