fbpx
NaslovnicaCrna GoraTokom vikenda uhapšeno 56 vozača

Tokom vikenda uhapšeno 56 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 56 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili droga i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da su u petak, subotu i nedjelju na crnogorskim putevima evidentirane 52 saobraćajne nezgode, u kojima je šest osoba zadobilo teške, a 19 lake tjelesne povrede.

„U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 168 prekršajnih prijava, izdali 1.034 prekršajna naloga i privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je 16 vozila isključeno iz saobraćaja.

„Uhapšeno je 56 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, kao i zbog ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su od tog broja, 33 vozača uhapšena zbog vožnje pod pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od jednog promila, a 15 zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Iz policije su kazali da je osam vozača uhapšeno zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Od ukupnog broja osoba uhapšenih u saobraćaju u petak, subotu i nedjelju, 19 vozača je uhapšeno u Podgorici, a po pet u Pljevljima, Baru, Budvi i Bijelom Polju“, rekli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije