fbpx
NaslovnicaCrna GoraKoprivica: Vlada posvećena unapređenju pravosuđa i borbi protiv korupcije

Koprivica: Vlada posvećena unapređenju pravosuđa i borbi protiv korupcije

Podgorica, (MINA) – Vlada je posvećena borbi protiv korupcije, kao i unapređenju pravosuđa i jačanju političkog sistema u skladu sa evropskim standardima, poručio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica u razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

Iz kabineta Koprivice saopšteno je da su u konstruktivnom razgovoru i prijateljskom razgovoru razmotrene ključne inicijative i ciljevi koje Vlada planira da ostvari, kao i da je istaknuta važnost reformi za dalji napredak društva.

„Koprivica je naglasio predanost Vlade u borbi protiv korupcije, unapređenju pravosuđa i jačanju političkog sistema u skladu sa evropskim standardima“, kaže se u saopštenju.

Neđeši je, kako se navodi, još jednom potvrdio snažnu podršku i obećao svaku vrstu pomoći Mađarske na putu integracija Crne Gore u Evropsku uniju.

Iz kabineta Koprivice rekli su da je Neđeši odao priznanje dosadašnjim naporima crnogorske Vlade u sprovođenju reformi.

„Poseban akcenat stavljen je na važnost evropske perspektive, očuvanja stabilnosti i unapređenja prosperiteta regiona, što će biti ključni elementi dalje saradnje između dvije zemlje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da susret Koprivice i Neđešija predstavlja nastavak uspješne saradnje i dijaloga između Crne Gore i Mađarske, kao i da dodatno jača veze i poverenje između dvije prijateljske zemlje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije