fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvi koji dijele evropske vrijednosti da podrže Memorandum o saradnji

Svi koji dijele evropske vrijednosti da podrže Memorandum o saradnji

Podgorica, (MINA) – Potpisnici Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije, Saveza građana Civis i manjinskih stranaka pozvali su sve političke subjekte i građane koji dijele iste vrijednosti da podrže principe koji su iskazani tim dokumentom.

Oni su, u zajedničkom saopštenju, nakon održanog sastanka, poručili da vjeruju i očekuju da će svi poslanici podržati taj politički potez koji, kako su rekli, oslikava istinsku evropsku misao u Crnoj Gori.

“Zadovoljni smo podrškom koju je memorandum dobio, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj javnosti”, navodi se u saopštenju.

Potpisnici memoranduma su poručili da njihovi prioriteti moraju da budu pomirenje, izgradnja istinski građanske države, poštovanje Ustava, depolitizacija institucija u cilju članstva u Evropskoj uniji (EU), kao i snažan ekonomski razvoj.

Oni su u svoje prioritete svrstali i izgradnju socijalne države i države vladavine prava, zaštitu i unapređenje prava manjina i njihovu integracija u institucije, kao i uspostavljanje ekološke države.

“Zalagaćemo se za državu građana jednakih prava. Crna Gora mora da izađe iz kandži nacionalizma i krađa. Pokazaćemo da građanska Crna Gora ima na koga da se osloni”, naveli su potpisnici memoranduma.

Oni su poručili da je to put ka pomirenju i dijalogu i glavnom cilju, odnosno ubrzanju reformi na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije