fbpx
NaslovnicaCrna GoraStudenti protestovali ispred fakulteta u Nikšiću

Studenti protestovali ispred fakulteta u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – Grupa oko 100 studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta u Nikšiću održala je mirni protest ispred zgrade te visokoškolske ustanove i pozvala na depolitizaciju Univerziteta Crne Gore.

Studenti su uz zvižduke pištaljki i skandiranje ”Mi smo država” i ”Oduprimo se” iskazali i nezadovoljstvo što ih je policija “spriječila da iznajmljenim kombijem, čiji su prevoz platili od svog novca” prisustvuje skupu Studentske inicijative u Podgorici, koji je održan prije tri dana.

Student Filozofskog fakulteta, Alen Hadžović, poručio je da je u Crnoj Gori ugrožena kritička misao, a napadnuto elementarno pravo na slobodu govora.

“Događaj, kada je spriječen naš odlazak, koji je i povod današnjeg okupljanja, govori dovoljno i predstavlja brutalan napad na slobodu, ne samo onih studenata koji su bili u autobusu, već i ostalih kojima je stalo da se napokon čuje i njihov glas”, rekao je Hadžović.

Studentkinja Aleksandra Brajović ukazala je da Rektorat, Dekanat, profesori, studenti, moraju biti politički aktivni ili svjesni, ali da to ne smije biti jedini i najveći kvalitet nadležnim na Univerzitetu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...