fbpx
NaslovnicaCrna GoraSNP u koaliciji na parlamentarnim izborima

SNP u koaliciji na parlamentarnim izborima

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) će na parlamentarnim izborima nastupiti u koaliciji sa Demokratskim frontom (DF), Narodnim pokretom, Pravom Crnom Gorom i nestranačkim ličnostima.

Tu odluku danas je donio Glavni odbor (GO) te partije, koji je usvojio i Odluke o nastupu u opštinama u kojima se održavaju lokalni izbori.

„Na izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, na poslaničkoj listi SNP prvi je predsjednik Partije Vladimir Joković, zatim Dragoslav Šćekić, Danijela Đurović, Dragan Ivanović, Dragan Vukić, Milosava Paunović“, kazali su iz SNP-a.

Navodi se da je na listi zadovoljena kvota žena i mladih.

“Čime je SNP još jednom potvrdila da bez učešća ovih struktura društva, nema ni razvoja ni napretka u političkom životu Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da će u Andrijevici nastupiti u koaliciji sa Novom srpskom demokratijom, a u Budvi će biti u koaliciji sa DF-om, Pravom Crnom Gorom i Ujedinjenom Crnom Gorom.

Dodaje se da će SNP u Kotoru nastupiti u sklopu koalicije koju čine DF, Demokratska srpska stranka, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Stranka srpskih radikala, dok će na lokalnim izborima u opštini Gusinje izaći samostalno.

Iz SNP-a su naveli da je, prihvatanjem odluka, GO pokazao spremnost za preuzimanje vlasti i odgovornu socioekonomsku politiku.

„Takođe, potvrdili smo i naše zalaganje od početka priče o izborima, za jedinstvenom opozicionom listom , smatrajući da je jedinstven opozicioni nastup formula uspjeha kojom se aktuelna vlast šalje u političku prošlost“ zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...