fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra izjašnjenje o predloženim predsjednicima odbora

Sjutra izjašnjenje o predloženim predsjednicima odbora

Podgorica, (MINA) – Administrativni odbor sjutra će se izjasniti o predlozima političkih partija za predsjednike skupštinskih tijela.

Na današnjoj sjednici saopšteni su predlozi, ali je na zahtjev poslanika Građanskog pokreta URA, Miloša Konatara izjašnjavanje odgođeno za sjutra.

Konatar je tražio da se sjednica odgodi dok se ne verifikuje mandat novom poslaniku URA-e Filipu Adžicu koji je zamijenio Dritana Abazovića.

„Molim vas da napravimo pauzu dok se ne konstatuje poslanički mandat Adžiću i da onda nastavimo izbor za članove stalnih odbora“, rekao je Konatar.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević predložen je za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, a predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović za predsjednika Odbora za evropske integracije.

Za predsjednicu Odbora za antikorupciju predložena je poslanica DPS-a Daliborka Pejović.

Poslanici DF-a, Marko Kovačević, Simonida Kordić i Jovan Vučurović predloženi su za predsjednike Zakonodavnog, Ustavnog i Odbora za ljudska prava i slobode.

Poslanici Demokrata Momom Koprivica i Dragan Krapović predloženi su za predsjednike Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i turizam, poljoprivredu i ekologiju.

Za predsjednika Odbora za ekonomiju, finasije i budžet predložen predstavnik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, a za rodnu ravnopravnost poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić predložen je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a predstavnik Socijaldemokrata Demir Šehović za predsjednika Odbora za za prosvjetu nauku i kulturu.

Poslanik koalicije Crno na bijelo, Srđan Pavićević predložen je za predsjednika Odbora za zdravstvo.

Šehović je kazao da je razočaran što je za predsjednika Odbora za manjinska i ljudska prava predložen “neko ko je nedavno u Skupštini izjavio da genocid u Srebrenici ne postoji”.

„Kolega koji ustvrdi za učesnike patriotskog skupa da su to neonacisti, po meni ne može da predsjedava Odborim za ljudska i manjinska prava. Kolega koji se na takav način odnosi prema seksulanim manjinama i koji paradu ponosa naziva paradom srama i nemorala, ne može da predsjedava tim odborim”, kazao je Šehović.

Na sjednici Amninistrativog odbora poslanik DPS-a Luiđ Škrelja izabran je za zamjenika predsjednika tog skupštinskog tijela.

Donijeto je rješenje o pravu na naknadu po prestanku funkcije bivšim ministrima Mariji Vučinović, Kenanu Hrapoviću i Rafetu Husoviću.

Najčitanije